Så mycket energi kräver bitcoin

Bitcoin-nätverket kräver enorma mängder energi. Det är främst tävlingen miners emellan som tar allra mest energi. Om du vill vara snäll mot miljön och spara energi ska du inte börja med mining utan köpa bitcoin av en handlare.

Bitcoin och framförallt mining är något som kräver en stor mängd energi. Det används enorma mängder energi till diverse bitcoin-transaktioner. Om du vill vara en sann miljövän men ändå äga bitcoin är det bättre att köpa från en handlare istället för att satsa på mining. Hos https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/ kan du köpa bitcoin, det är en säker handlare som du kan känna dig trygg med. Att handla och investera i bitcoin är väldigt populärt.

Nätverket växer hela tiden och kräver mer energi

Den enorma mängd energi som går åt beror på systemet som används för att skydda bitcoin mot bedrägerier. Eftersom inte bitcoin styrs av någon centralbank eller liknande används miners för att verifiera varje bitcoin-transaktion och för det krävs det specialdatorer som är enormt energikrävande. Miners som löser olika problem kan tjäna stora pengar. När bitcoin-kursen stiger ökar också ersättningen till miners. Hela tiden tillkommer det nya miners som adderar sina datorer till nätverket och ännu mer energi går åt. Många miners tävlar om nyskapade bitcoin och transaktionsavgifter. Det är bara en miner som kan vinna och ta hem den ungefär tio minuter långa tävlingen att gissa den rätta sifferkombinationen och ro hem segern. Det är enormt många miners som tävlar mot varandra och det kräver också mycket elektricitet.

Syftet med mining:

  • Bekräfta och godkänna transaktioner
  • Skapa nya bitcoins
  • Göra blockkedjan säker och decentraliserad

Bitcoin jämfört med guldbrytning

Egentligen är inte kostnaden för bitcoin uppseendeväckande om det jämförs med brytning av råvaror som exempelvis guld. Om bitcoin jämförs med guld är det betydligt bättre för miljön eftersom guldbrytning är en smutsig verksamhet på många olika sätt. Det sker ungefär i runda slängar omkring 350 000 transaktioner per dag och i och med att bitcoin ökar i popularitet ökar också transaktionerna. Om du vill vara miljövänlig ska du göra få transaktioner med bitcoin. Tänk igenom varje köp du gör om du använder bitcoin som betalmedel. Det skulle såklart vara bra om energin som bitcoin krävde kom från gröna källor.