Reparera din skärm hemma

Allt fler börjar nog tveka innan de slänger en välfungerande iPhone eller surfplatta. Och det är bra. Slit- och slängkulturen börjar bytas ut mot en sundare inställning. Det mesta går ju nämligen att laga. Anledningen till att många skrotar sina telefoner är just på grund av den spruckna skärmen.

Att vi ofta väljer att köpa nytt istället för att reparera beror förmodligen på tidsbrist. Vi tror helt enkelt att en skärmreparation kommer ta för mycket av vår dyrbara tid. Men om du fick höra att det kan ta 10 minuter och att reparationen görs av en tekniker hemma hos dig? Då skulle nog även du tänka om. På Phonehero kan man beställa en tekniker som kommer för att reparera ipad hemma. Och det tar inte mer än 10-20 minuter. Det är dessutom avdragsgillt för RUT, vilket betyder att det till och med blir enklare att beställa hem tjänsten. De reparerar även andra skärmar.

Laga istället för att slänga

Lappa och laga är det nya slit och släng, det skriver i alla fall sydsvenskan.se i en artikel som handlar om två lagningsaktivister. När vi slänger saker blir mycket till överblivet avfall, och dessutom producerar hela tiden nya prylar. De två faktorerna blir ohållbara för vårt klimat. Tidigare har man trott att djuphaven i alla fall kunnat gå fria från våra avfall, men det är inte längre sant skriver bland annat expressen.se. Vårt avfall har nämligen gått att spåra hos djuphavsdjuren också.

När du sedan har reparerat din skärm gör du nog bäst i att underhålla skärmen. Tyvärr är det många som inte har koll på hur man ska göra. Här kommer därför några tips.